Руското посолство разкри във Фейсбук причината за отказа на посланик Елеонора

...
Руското посолство разкри във Фейсбук причината за отказа на посланик Елеонора
Коментари Харесай

Руската посланичка не се яви в МВнР, предварително посети Шипка

Руското посолство разкри във Facebook повода за отхвърли на посланик Елеонора Митрофанова да се отзове на поканата, изпратена й от българското външно министерство, във връзка с шпионския скандал.

Оказа се, че дипломатът е посетила връх Шипка , дружно със чиновници на посолството, за да положи венци и цветя пред Паметника на свободата, повдигнат в памет на починалите по време на Руско-турската война 1877-1878 година

 



По-рано през днешния ден Лена Бориславова - началникът на кабинета на премиера Кирил Петков, заяви, че посланикът е отказала да се яви в дипломатическото ни ведомството и е предпочела да изпрати собствен заместител.

МЪЛЧАНИЕ

Повече от денонощие външното ни министерство не дава отговор на въпроси, които насочи „ Сега ”, по отношение на евентуалното еврочленство на Украйна и отношението на дипломат Митрофанова към нашата страна.

Въпросите са следните:

1. Каква е позицията на министерството на външните работи по въпроса неотложно да се даде на Украйна статут на страна - претендент за участие в Европейски Съюз?
2. Каква е позицията на министерството по отношение на Facebook поста на посолството на РФ в България, в който се приказва за блокирани съветски медии в нашата страна, и това се обвързва с " осведомителната експанзия от Вашингтон и неговите евроатлантически подлоги "?

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР